Bausparkasse (building association) Schwäbisch Hall

back

Bausparkasse (building association) Schwäbisch Hall

 

It is the archaic and minimalist image of a house with a gabled roof. Its steel structure has been cladded with large aluminium panes to achieve a smooth surface. The finishing of this `Markenhaus´ is dedicated to the brand of the building association. In a last step, an additional exhibition room with the air of a museum was built. It can continuously be adapted to suit rotating exhibitions. Station panels and a flexible lighting concept facilitate a separation of the room to use it for meetings and conferences alike. Through this redevelopment the building association received a highly attractive foyer and reception area that naturally organises all required utilisations and connects the space accordingly.